zo. mei 16th, 2021

Welkom in de praktijk gespecialiseerd in Traditionele Chinese Geneeswijzen en Traditionele Chinese gezondheidmethoden / bewegingsleer.

Dagelijks zetten wij zelf in op het versterken en op peil houden van onze eigen en natuurlijke immuniteit en onze fysieke en mentale welbevinden. Dat doen wij door middel van methoden al meer dan 8000 jaar ontwikkeld en verfijnd vanuit de Traditionele Chinese bewegingsleer. Benieuwd hoe jij dat ook kan doen? Neem gerust contact met ons op of blader lekker op onze website.

Wij helpen je ook graag met één van onze ambachten acupunctuur, tuina-massage, voeding of kruiden

Volg ons ook op onze Zhengqidao | Facebook  waar wij tal van interessante weetjes zullen posten.

Voor  het stellen van vragen kun je bij ons terecht via mail info@zhengqidao.nl of telefonisch / Telegram Ronald 0640777789, Nancy 0627395945

 

 

 

Door ronald

24 gedachte over “Jouw Dao samen met Zhengqidao!”
 1. Ik had last van stemmingswisselingen, waarbij de emoties of heel hoog opliepen òf waarbij ik emotieloos op de bank zat. Ik zat niet goed in mijn vel.

  Na 3 sessies kwam ik al stralender binnen. Mijn energiebalans was aan het herstellen. Het gevoel dat ik weer leef en geniet! Een belangrijk punt van de sessies is het gesprekje vooraf iedere sessie. Hierbij heeft Nancy de aandacht voor jou als persoon en waarbij jij ook de aandacht hebt voor je eigen zijn en daarbij stilstaat.

  Ik heb nog ‘onderhouds’-sessies om ervoor te zorgen dat ik in balans blijf.

 2. Ook ik heb veel rugklachten. Ben bij Nancy geweest voor behandelingen en merkte gelijk resultaat. Ze is zeer deskundig en geeft je energie.

  Verder heeft ze mijn moeder vaak behandeld als ze last had van koude benen. Na de behandeling door Nancy voelden haar benen weer warm.

 3. De behandelingen van Nancy zijn duidelijk gericht op het in balans brengen van het lichaam.
  Mijn ervaring is dat Nancy hier erg gedreven in is om de daadwerkelijke oorzaken aan te pakken door middel van technieken die al eeuwenlang bekend zijn binnen de Chinese geneeskunde.
  Ik heb hier erg veel baat bij gehad en was verbaasd over het enorme effect die het bij mij had.
  Ik voelde mij na een behandeling veel helderder en ik was weer aanwezig in mijn lichaam.
  Ook kon ik taken in huis en op mijn werk weer geconcentreerder uitvoeren.
  Nancy heeft ook voor mijn toenmalige stichting qigong les gegeven en daarin jongeren rust kunnen brengen en laten ervaren die normaal gezien erg veel moeite hebben om de focus en regie in hun leven te houden.
  En dit alles op een natuurlijke en menselijke manier.

 4. Ik werd op een netwerksessie benaderd door Nancy en vond het verbazingwekkend hoe zij mij leek te doorgronden. We hebben een afspraak gemaakt voornamelijk omdat ik onrustig sliep. Tijdens de voorgesprekken kwamen nog een aantal andere klachten naar voren, en na 3 behandelingen bleek bijvoorbeeld ook mijn droge / ontstoken ogen behoorlijk verbeterd te zijn. Een mooie bijkomstigheid!

  Wel nog lastig om alle adviezen daadwerkelijk te blijven opvolgen nu ik met de behandelingen gestopt ben.

  Wat ook heel fijn is, is dat de kosten vergoed werden door mijn zorgverzekeraar omdat ZhengQiDao valt onder alternatieve geneeswijzen en is aangesloten bij de juiste partijen.

 5. Nancy beschikt over goede mensen kennis en kan daar de behandeling dus goed op aanpassen.
  De behandeling heeft mij zowel geestelijk als lichamelijk een enorme boost gegeven.
  Ik ben blij dat zij op mijn pad is gekomen.
  Durf de uitdaging aan!

 6. In October 2013 I came home from my holiday with so much pain in my right foot that I couldn’t walk properly. I saw my G.P. and she diagnosed me with Fasciitis Plantaris (in Dutch it’s hielspoor). Never heard of it so I googled it and found out it takes weeks, maybe months or even a year for it to ‘heal’ (it can always come back). My G.P. advised me to take pain killers every day and sent me to see a podiatrist but the first opening wasn’t until 2 weeks later. I could not wait that long and told my sister about it. She’s been studying and practising Chinese medicine. Luckily she was meeting up with a friend in Rotterdam and was able to swing by my place to give me a treatment. It was a bit of massaging and pressuring the painful areas: chi kung tuina. Also advised me to have hot ginger foot baths and rubbing/massaging my foot with this special liquid herb mix to keep the blood flow going. A week later I asked for another treatment, stopped taking pain killers and kept doing the ginger foot baths and rubbing. 2 days before my appointment with the podiatrist I was able to walk normally and was (pretty much) pain free. This all got better in less than 2 weeks time! I still went to see the podiatrist today to get some custom made insoles.. gotta do whatever it takes to prevent the pain from coming back! So if you have any ailment your body is struggling with, please contact my sister Nancy Wong. She is certified so your health insurance might even cover it. I’m not doing any publicity because she’s my sister, I’m just giving her credit because I experienced first hand (in this case foot) that what she does really helps.

 7. k heb qigonglessen gevolgd bij Nancy. Ik merk dat ik zowel geestelijk als lichamelijk beter in balans ben, als ik dit regelmatig beoefen. Vorig jaar had ik een arm zware armblessure, mijn spieren zaten behoorlijk in de knoop en die schoten vaak in de kramp. Daar waar de fysio niets kon doen kon Nancy mij wel helpen.
  Na 6 behandelingen en het voortvloeiende zelfgenezend vermogen had ik geen last meer van mijn arm. Mijn exzeem waar ik al meer dan 20 jaar last van had op mijn handen was zelfs verdwenen.
  Zeker een aanrader om hier naar toe te gaan met klachten, of zelfs preventief. Ik ben ervan overtuigd als je bv rugklachten hebt en behandeling is klaar, dat door je preventief te laten behandelen de klachten minder snel terugkomen. Ook voor een frozen shoulder is het een aanrader. Daar waar de fysio zegt dat het een aantal jaren kan duren. Is het Nancy haar specialiteit om je hier sneller vanaf te helpen.

  Aanrader 🙂

 8. Vermoeidheid….! Met deze klacht kwam ik een paar weken geleden voor het eerst bij Nancy. Te veel stress, te veel….van alles denk ik. Nu na een paar behandelingen merk ik subtiele veranderingen: ik heb een nacht doorgeslapen, voel mij beter geaard, loop niet meer zo erg op mijn tenen. Nancy probeert mij in te laten zien dat ik mijn eigen kracht niet tegen mijzelf moet gebruiken (ik kan dit niet, te zwaar, te moeilijk….etc) maar juist het omgekeerde kan doen. Ik ben ook gelijk begonnen met een cursus Qigong bij Nancy want ik beloof in het helend vermogen van onze ziel en lichaam. Ik voel dat ik op de goede weg ben, ik ben goede handen:). Ik hou jullie op de hoogte!

 9. I had sciatic pain on my left inner thigh. After a few ‘tugs and pulls’, it was all good for over a week now. Very knowledgeable and attentive, I must say of Nancy. Thanks

 10. Nancy geeft stoelmassages en qugonglessen bij mij op het werk. Mijn collega’s en ik zijn heel enthousiast hierover. Nancy verlicht/verhelpt klachten met haar massages en is een leuke qugonglerares. Haar medische kennis is zeer uitgebreid, Mijn knieklachten zijn weg door de massages die Nancy gegeven heeft. Mijn arm -en nekklachten zijn zo goed als verdwenen!

 11. Ik kom al wat jaren bij Ronald en Nancy. Het begon met dat ik een jaar of 10 geleden knie klacht had waar bij doctoren niet wisten wat het was en ook na 2 jaar fysio en fysiofit er geen oplossing te vinden was. Op een gegeven moment was ik bij een vriendin thuis en daar kwam Ronald op mijn pad en die bood aan mij te gaan behandelen er ging een wereld voor mij open. Na een halve jaar van een paar behandeling ben ik van mijn knie klachten af .
  Nadat ik van mijn klachten af was ben ik bij Ronald Kung Fu gaan beoefenen en door zijn begeleiding weer mijn knie en spieren getraind. Dit is dus een succes verhaal en ben hem hier zeer dankbaar voor.

  Ook stuur ik heel veel mensen (bijna hele familie)met klachten na hen toe en deze mensen zijn meteen fan en altijd is er een mooi resultaat.

  Ook heb ik een keer een tennis arm gehad. Ging ik naar de doctor en die zei: ja dat duidelijke een tennis arm , dat wordt fysio maar het herstel kan weken maanden jaar duren verschilt per mens. Dus ik dacht bel Ronald of hij mij kan helpen en ja hoor binnen 3 intense massage behandeling was ik er vanaf. Super. Een klant bij mij in de winkel was verbaast liep al maanden met een tennis arm en die had na mijn verhaal meteen een afspraak gemaakt met Ronald en ook mijn klant was binnen een paar behandelingen er vanaf. Als hij nu in de winkel komt is hij erg blij met mij.

  Voor de mensen die twijfelen probeer het gewoon wat kan je gebeuren sta open voor de alternatieve geneeskunde vele klachten kunnen opgelost worden.

  Ik zal het echt iedereen aanraden

 12. Ik had al een paar maanden last van mijn hiel, toen ik Nancy tegen kwam en daarover vertelde, gaf ze mij aan daar wat aan te kunnen doen
  Haar man Ronald had na 2 behandelingen de helft van de klachten al weggenomen.
  en na een paar extra behandelingen kon ik weer pijnloos hardlopen.

 13. Dankzij Nancy’s behandeling heb ik nauwelijks meer rugklachten. Ik weet nu ook hoe ik ervoor kan zorgen dat de rugpijn niet opnieuw verergert.

 14. Als je door lichamelijke en geestelijke klachten niet meer kan is ieder lichtpuntje uniek. Ik ben nu ruim een jaar bezig na uitval om weer terug te komen en deel te nemen aan het leven van alledag. Wat zo gewoon was is niet meer. Na een behoorlijk intensief traject ben ik terecht gekomen bij Nancy. Sceptisch maar openstaand. De behandelingen volgend en wat aanpassingen in eetpatroon. Een luisterend oor en adviserend meedenkend. Bedankt Nancy dat de wereld er voor mij weer een stukje beter door is geworden.

 15. De behandeling van Nancy heeft mij echt enorm geholpen, vooral omdat er eigenlijk geen enkele goede behandeling was voor chronische vermoeidheid. Toen ik begon met de behandeling, zat ik op 20% van mijn energieniveau. 100% wordt het nooit meer maar ik ben heel blij met de 80 %, wat gelukt is met de qigong behandelingen en massage van Nancy. Dank je wel!

 16. Ik kom al 15 jaar bij Ronald voor een massage van mijn nek, schouders en bovenrug.
  Ik had al heel lang klachten en dankzij Ronald kan ik weer goed bewegen. Ik kom nu elke zes weken en voel mij daar heel goed bij.
  Ik vind hem heel kundig en daarbij is hij ook een aardige man.

 17. Ik kom al 14 jaar bij Ronald voor een massage.Ronald kijk naar mijn klacht op dat moment en past zijn behandeling daar op aan.Ik kom elke 4 weken voor een behandeling en dat doet mij goed . Ronald is vakkundig en is een heel aardige man.

 18. Ik ben een oude mede- WuShu leerling van Ronald en sinds kort( geremigreerd naar Nederland ) weer in contact met hem gekomen.
  Sinds 2 maanden had ik last van wat waarschijnlijk een RSI arm(tennisarm)is.

  Een maand geleden ben ik daarvoor naar een bekende fysiotherapeut gegaan.
  Tijdelijk had ik daar een paar dagen verlichting van klachten door,het zag ernaar uit dat het een lang traject zou worden omdat ik al gauw de klachten terug kreeg.
  Ronald heeft me onlangs en daarna Nancy voor de tweede keer, geholpen en het resultaat is boven al mijn verwachtingen.
  De klachten zijn voor 80% verdwenen en ik heb nu al een week grote pijn vermindering.
  Natuurlijk moet ik voorzichtig blijven en de arm langzaam laten herstellen.
  Ik denk dat ik nog 1 behandeling nodig heb en zal ze gauw weer bezoeken!

  Ro en Nancy mijn oprechte dank!

  Hong

 19. Na vele jaren allerlei fysiotherapeuten en dergelijke te hebben bezocht…Zonder resultaat, ben ik in 2012 bij Ronald terechtgekomen. Na een aantal massage sessies kort achter elkaar ging er een wereld voor mij open… Mijn rugpijn is eindelijk weg. Zonder de regelmatige massage kunde van Ronald loop ik direct vast. Dus ik kan iedereen de massagekunsten van harte aanbevelen!

 20. In navolging van mijn goede ervaringen bij Ronald heb ik mijn regelmatig sportende zoon aan de handen van zijn vrouw Nancy toevertrouwd. En dit was voor mijn zoon een schot in de roos. Behalve dat ze geweldig masseert is ze een fijne persoonlijkheid waarbij mijn zoon zich enorm vertrouwt voelt. En van alles met haar durft te bespreken. Opvallend is ook haar kennis over voedsel in relatie tot het lichaam.
  Nancy mijn grote dank namens mij en mijn zoon en tot snel weer!

 21. Ik liep al bijna 3 maanden bij de fysio, nekklachten en hoofdpijn. Na iedere behandeling (waarbij alleen mijn nek gemasseerd werd en schouders) was ik doodmoe en in het ergste geval volgde een migraine aanval. Dus iedere week aan de medicijnen om mijn migraine tegen te gaan en iedere ochtend wakker worden met hoofdpijn.Mijn gevoel zei dit gaat het niet worden. Zelf op zoek gegaan naar een alternatief, geen massage want dat linkte ik aan migraine. Dus acupunctuur leek mij wel een goede oplossing. Intake met Nancy gehad en daarna de behandeling een massage dus. 😉 maar Nancy laat jou de keus.
  Ik blijf het nog steeds wonderlijk vinden maar goed na 1 behandeling, de spanning was echt compleet weg…nog 1 ochtend wakker geworden met hoofdpijn en daarna ook verdwenen. De 2e week kwam de spanning weer terug maar na de 2e behandeling…ik weet niet hoe ik het heb, de hoofdpijnen zijn weg, de spanning en wat ik zo fijn vind mijn energie (zowel lichamelijk als geestelijk) is weer helemaal teug. Nancy legt alles zo goed uit, een hoop dingen (een kort lontje hebben, slechte concentratie, vergeetachtigheid) alles is te herleiden naar mijn nekklachten.
  Ik ben zo tevreden over deze behandelmethode alles wordt je uitgelegd, je krijgt advies mee maar niet op een dwingende manier, de massage wordt op zo een “liefdevolle” manier, sorry heb geen ander woord ervoor gedaan, alles rustig en ondertussen praat Nancy met je waardoor je soms tegen anders tegen dingen gaat aankijken, op een goede manier. Dus heb je klachten, ik zou zeggen maak een afspraak! Je zult er geen spijt van krijgen, ik wou dat ik eerder met deze behandelmethode in contact was gekomen, dat had me maanden met pijn gescheeld.

 22. Al jaren loop ik bij een psychiater maar had niet meer het gevoel dat ik hier verder kwam. Soms eerder het gevoel dat het achteruitging. Met enige regelmaat sloeg mijn hoofd en gedachten op hol en ging met mij aan de haal wat zorgde voor emotionele blokkades en lichamelijke en geestelijke vermoeidheid.

  Bij mijn eerste afspraak met Nancy voelde ik mij direct op mijn gemak en praatte honderd uit. Nancy luisterde aandachtig en stelde af en toe korte vragen om verduidelijking te krijgen en vertelde af en toe ook hoe er anders naar te kunnen kijken.
  Deze andere inzichten zette mij dan weer aan tot denken. Tijdens deze sessie merkte ik ook dat Nancy intuïtief en met energie werkt. Ze plaatste een aantal acupunctuur naalden wat mij vrijwel direct verlichting gaf van de blokkades.

  Alle sessies met Nancy waren zeer ontspannen en leerzaam, met nieuwe inzichten en fijne gesprekken. Ook de acupunctuur en massages maakte het nodige los. Ik voelde mij met elke sessie vooruitgaan en meer grip krijgen op mijn eigen lichaam en gedachten.

  Hoewel ik zelf al het gevoel had dat ik voorruitging was het des te mooier toen ik merkte dat ik dat ook meer uitstraalde. Ik merkte dit doordat mijn moeder zei:

  “Rob, je ogen stralen weer, en dat is lang geleden”

  Dank je wel Nancy voor de begeleiding .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *