do. jun 24th, 2021

De Dao is natuurlijk. Bacteriën en virussen horen bij ons leven en zijn natuurlijk. Onze hele evolutie en de reden waarom onze mensheid er is zoals die er vandaag de dag is is hier de reden van. Wij hebben ons in al die duizenden jaren als mensheid continue aangepast (groot adaptief vermogen) en leven in symbiose met de “juiste” bacteriën en virussen maar ook de “schadelijke” varianten.

Als wij in harmonie met onze gedachten en intenties zijn en daarmee in harmonie en respect met al wat om ons heen bestaat en gebeurt (de natuur en de natuurlijke gang) leven wij in een staat van balans. De oude Chinezen (maar ook die vandaag de dag tot op hoog niveau Qigong en Martial Arts en Traditionele Chinese Medicine beoefenen) begrijpen dat en hebben daar een zeer uitgebalanceerd systeem en levenswijze op ontwikkeld.

Op deze wijze heb je zelf de regie over je gezondheid en ben je niet afhankelijk van externe factoren zoals de farmaceutische middelen. Deze zijn puur symptomatisch en doen niets aan de kern van de zaak. Het gevolg is dat continue medicatie ingenomen moeten worden om maar geen last te hebben van de symptomen (zoals hoge bloeddruk, cholesterol, suiker etc). Echter, door de kern aan te pakken, naast de tak (symptomen) verschilt de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Daardoor is er een zeer krachtig stuk gereedschap op natuurlijke wijze je systeem, je immuniteit en je denken te helpen gezond te houden waardoor je het leven kan leven die jij voor ogen hebt en wenst.

Door ronald