do. jun 24th, 2021

Met bijna een jaar op de teller zullen de effecten van de huidige pandemie steeds meer voelbaar worden. Deze zijn grofweg te verdelen in twee groepen t.w. medische nasleep en sociaal / emotionele nasleep.

Deze situatie met alle maatregelen uitgevaardigd door de overheid, de media hype, de onzekerheden, de waarheden of onwaarheden, de veranderde maatschappij en het gebrek aan contact en warme verbinding met elkaar, bezorgen veel mensen een gevoel van onzekerheid en onveiligheid. Dat levert veel stress op soms resulterend in onbegrip, frustratie, boosheid etc. Sommige mensen raken in een burn-out of ervaren ander psychisch lijden.

Daarnaast zijn er mensen die Covid19 hebben moeten doorstaan, sommigen ogenschijnlijk ongeschonden maar ook mensen die de fysiologische naweeën ervaren zoals chronische vermoeidheid (zoals die van de ziekte van Lime), neurologische schade, orgaanschade of andere niet direct te herleiden klachten die verband kunnen houden met dit virus.

Kunnen we daar vanuit de klassieke Chinese Geneeswijzen iets mee? Ja, absoluut. Kunnen we alles oplossen ermee? Nee, klassieke Chinese Geneeswijzen is sterk afhankelijk van de reactiviteit van het te behandelen lichaam. Daar hoort een uitgebreide intake helderheid in te verschaffen. Het is ook een natuurlijke geneeswijze maar kent wel een lange gedocumenteerde geschiedenis die het behandelen van de nasleep bij een pandemie een goede leidraad geeft.

Klassieke Chinese geneeswijzen, -voeding, -gezondheidsoefeningen en leefstijl geven een multidisciplinaire aanpakmogelijkheid. Laat je eens goed door ons informeren. De praktijk is nu nog gesloten tot 2 maart vanwege de lockdown maar telefonisch of via zoom of ander beeldbellen kunnen wij je wel alvast informatie verstrekken.

Door ronald