medische qigong

Medische qigong wordt in onze praktijk op twee manieren toegepast. U kunt een Qigong oefening meekrijgen die specifiek voor uw klachten kan helpen. U kunt ook tijdens één van onze behandelsoorten (acupunctuur, tuina anmo, kruidenkunde) een medische Qigong behandeling krijgen.

De term Qigong groeit aan bekendheid en populariteit. Er zijn heel veel soorten stromingen en ontwikkelingen, allen met hetzelfde doel, de algehele gezondheid bevorderen.

De oefeningen methode zal door middel van ademhaling, visualisatie technieken en bepaalde bewegingen lichaam en geest reguleren waardoor het in staat wordt gesteld te herstellen. Dat kan als cultivatie methode (preventief en cumulatief oefenen wat de gezondheid blijft versterken) maar ook medisch (herstellen van klachten). In beide gevallen neemt u het heft in eigen handen en heeft u gereedschappen tot uw beschikking om zelf verantwoordelijkheid te krijgen voor het oplossen van lichamelijke en/of geestelijke problemen. Het verkrijgen van een goed effect vergt dagelijks oefenen en u zult een lange tijd in acht moeten nemen. Lichaam en geest hebben tijd nodig zich los te maken van de ontstane klachten.

Een medische Qigong behandeling is een specialistische behandeling. De therapeut die hiertoe bevoegd is heeft jarenlange specifieke trainingen gevolgd vanuit de oude Chinese klassieke leer om op verantwoorde wijze en met het juiste effect deze technieken toe te passen.

Medische qigong wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

U kunt ook uit interesse een Qigong vorm leren omdat u zich wellicht fysiek, mentaal als spiritueel wilt ontwikkelen. Kijk op onze qigong pagina voor de mogelijkheden.