ZhengQiDao-ssp-safe-and-sound-protocol-aalsmeer

Safe and Sound Protocol (SSP)

ZhengQiDao-ssp-safe-and-sound-protocol-aalsmeer

Wat is Safe and Sound Protocol (SSP)?

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking

06 4077 7789

Een luistermethode die ontwikkeld is door Dr. Stephen Porges. Hij heeft vanuit zijn model, de Polyvagal Theory, kunnen constateren dat wij drie niveaus ervaren waarbinnen wij met stress omgaan. 1) De “ventral vagus state” – de florerende, creatieve, krachtige, zelf controle fase; 2) de “sympathetic state” – je mogelijkheid te mobiliseren door of vechten of vluchten; 3) de “dorsal state” – de fase waarin je lichaam uitschakelt zoals depressie, bevriezen, staat van onvermogen om te handelen.

Deze drie niveaus worden gereguleerd door het autonoom zenuwstelsel (AZS) met als belangrijke tak de nervus vagus en in het bijzonder de parasympaticus. Als wij ons veilig voelen dan kunnen wij rusten en eten verteren, creatief zijn, spelen, plezier maken, plannen bedenken en organiseren en een goede nachtrust genieten.

Als wij ons onveilig voelen treedt of het defensieve mechanisme in werking of het bevries mechanisme. Wij blokkeren en kunnen slecht functioneren, zowel in ons werk, onze relaties maar ook onze gezondheid, we eten minder goed, we kunnen niet tot rust komen en kunnen overal beren op de weg zien. Bovendien doet ons afweersysteem het dan slechter en worden we vaker ziek.

Veelal zijn wij ons niet goed bewust in welke fase wij verkeren en kunnen dan “vast” raken in de defensieve of bevries fase.

Het Safe and Sound Protocol is een luisterprogramma waarbij gebruik wordt gemaakt van de techniek van bepaalde gefilterde frequencies. Door middel van het beluisteren van specifiek gefilterde muziek wordt het AZS opnieuw in balans gebracht, ge-retuned. Daarmee kun je een aantal gedragingen veranderen, je kunt een gezonde en goede balans verkrijgen op fysieke en mentale processen in het lichaam en je krijgt een goede gewaarwording van veilig voelen. Daardoor kun je beter van het leven genieten en het leven gaan leiden die jij voor ogen hebt.

Het doorlopen van het Safe and Sound Protocol is een avontuur en een gelegenheid kennis te maken en te leren communiceren met je stress reguleringssysteem.

Het is een investering in je algehele gezondheid. De kosten van een SSP zijn gebaseerd op het onder begeleiding het luisterprogramma doorlopen. Daarmee kan ik je op een veilige en behapbare manier begeleiden je autonome ladder te ervaren en te bewandelen. Het is vooral een veilig protocol waar jij zelf de regie in houdt. Safe before Sound.

Vergoeding Safe and Sound Protocol (SSP)

De kosten van de SSP module worden (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Safe and Sound Protocol (SSP), Acupunctuur en PSYCH-K®

In de praktijk combineer ik SSP met acupunctuurbehandelingen en/of PSYCH-K® sessies die gericht zijn op het re-tunen van je AZS. Daarmee kan ik vanuit deze behandelmethoden je organen en saboterende emoties nog beter afstemmen voor een optimaler resultaat (in je lichaam is alles met elkaar verbonden – body-mind-spirit-environment). De kosten van de acupunctuurbehandelingen en de PSYCH-K® sessies staan los van de SSP kosten.

Neem contact op

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op.


ZhengQiDao-psych-k-aalsmeer

PSYCH-K®

ZhengQiDao-psych-k-aalsmeer

Wat is PSYCH-K®?

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking

06 4077 7789

Als mens zijn we allemaal geboren en, vooral in de eerste 7 levensjaren, hebben wij van onze omgeving gedragingen, gewoontes en patronen overgenomen – ons eigen referentiekader. Daarmee reageren wij op de buitenwereld zoals we geleerd en ervaren hebben. Tijdens de verdere ontwikkelingen van je leven kun je er achter komen dat bepaalde handelingen of reacties je in de weg zitten. Die worden vaak gestuurd uit onderbewuste overtuigingen. Je bent op het punt belandt dat je dat wil veranderen. PSYCH-K® kan je daarbij helpen.

In een sessie bespreken we wat er op dat moment bij je leeft. Vaak kun je uitstekend benoemen wat je niet (meer) wil. Onze vraag is dan wat wil je dan wel. Daar bouwen wij een doelovertuiging met jou op en werken daar met behulp van een proces mee. Dat leidt meestal tot hele leuke, ontwapenende, bevrijdende en stimulerende reacties vanuit jezelf.

Zo kun je een groot scala aan zaken ermee veranderen, jouw transformatieproces. Het voordeel van PSYCH-K® is dat je zelf de regie houdt op wat je wil veranderen. Bovendien zit in het proces een aantal veiligheidschecks zodat je nooit voorbij je grenzen hoeft te gaan.

Voor mensen met trauma betekent dat bijvoorbeeld dat zij het trauma op zich niet hoeven te vertellen met eventuele kans op herbeleving van beelden en/of emoties. Wel kunnen we kijken wat je jezelf onbewust oplegt en vandaaruit met jou overleggen wat je anders wil of beter.

Facilitators in PSYCH-K®

Ronald en Nancy zijn facilitators in PSYCH-K® en zoals dit woord al zegt wij helpen je bij het proces maar jij blijft altijd eigenaar en behoud altijd de regie, je houd de touwtjes in handen. Wel zo veilig en prettig.

Neem contact op

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op.


Qigong

Neidan Daoyinshu

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking met Nancy Wong.

06 2739 5945

Neidan Daoyinshu is de methode die Nancy beoefent en training in geeft. Vanuit de Daoïstische lijn leer je technieken die jouw algehele gezondheid bevorderen en versterken. Juist als je ook in balans voelt is het een uitstekende methode om je mentale en fysieke lichaam weerbaar te maken en te houden.

Interne Daoïstische Geneeskunde NeiDanDao
Sinds 2020 is Nancy in de leer bij Professor Dr. Yan Kwai Leung PhD voor de Interne Daoïstische Geneeskunde, wat het precies inhoudt kun je bekijken in het volgende filmpje.

Lessen in de XingQiDaoYinShu
Nancy geeft sinds mei 2023 lessen in de XingQiDaoYinShu, heb je na het bekijken de introductielezing het gevoel dat het met jou resoneert en wil je ook lessen komen volgen, dan kan dat. Ze geeft een basiscursus van 12 lessen. Voor meer informatie neem contact op met Nancy via 06 2739 5945 of info@zhengqidao.nl.

Weerbaarheid

Weerbaarheid (resilience) is wat jou in staat stelt goed en gezond te reageren op de uitdagingen in het dagelijks functioneren. Of het nu op het werk is of bevattelijkheid voor ziektes, door Qigong dagelijks te oefenen behoud je je eigen regie op je gezondheid en weerbaarheid.

Neem contact op

Wil je weten over Qigong? Neem contact op met Nancy Wong.


Voeding

Wat eten we van oudsher?

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking met Nancy Wong

06 2739 5945

Met het ritme van de natuur eten we van oudsher wat de seizoenen brengen. In onze huidige samenleving is er niet alleen een grote diversiteit van eten maar ook in grote getalen het hele jaar door beschikbaar (in ons deel van de wereld althans). Daardoor is niet duidelijk wat je nou wanneer (kan) eten. Dat heeft een grote impact op onze spijsvertering en balans. Overconsumptie leidt tot een veelvoud van klachten op korte maar ook op (de meer onzichtbare) langere termijn.

Voedingsadvies

Gericht kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft, in welke hoeveelheden en frequentie, is het doel van het voedingsadvies wat Nancy kan bieden.
Daarnaast verzorgt Nancy ook kookworkshops waar je leert wat je kan samenstellen in een gezonde, goed gevarieerde maaltijd met datgene wat binnen het seizoen past.

Neem contact op

Koken en eten waar jij en je lichaam blij van wordt. Al trek? Neem eens contact op met Nancy Wong.


Tuina Anmo

Een Tuina Anmo massage

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking

06 4077 7789

Wat gebeurt er fysiek tijdens een Chinees therapeutische massage-behandeling? Op de pijnlijke gebieden krijgt het lichaam een signaal via de massage technieken waardoor er een heel fysiologisch proces op gang komt die, als eerste merkbaar, een grote mate van ontspanning oplevert. Daarnaast gaat het lichaam beter functioneren en kalmeren de gedachten.

Het is een stevig, voelbare techniek, voor eenieder weer anders in beleving. Wij zijn ervaren en gespecialiseerd om de technieken op jou persoonlijk goed uit te voeren. Niet iedereen kan dezelfde druk verwerken. Sommigen willen stevig en pittig, anderen juist zacht. Al naar gelang wat het lichaam aangeeft nodig te hebben.

Loszittende kleding

Wij behandelen in principe over de kleding heen. Lekker een t-shirt met loszittende kleding is het beste aan te trekken naar de praktijk. We kunnen ook Tuina behandelingen combineren met acupunctuur. Dat kan bij sommige klachten het helende proces versnellen.

Bij welke klachten helpt Tuina Anmo?

Tuina Anmo kan goed helpen bij:

//

Staat jouw klacht of vraag er niet bij? Benader ons dan vrijblijvend via Whatsapp, mail of telefoon.


ZhengQiDao-chinese-kruiden-aalsmeer

Chinese kruiden

ZhengQiDao-chinese-kruiden-aalsmeer

Chinese kruidenformules

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking met Nancy Wong

06 2739 5945

Kruiden worden vanuit Chinees optiek bekeken naar aard en natuur. Bijvoorbeeld is een kruid koud, verwarmend, versterkt het de longen of de nieren, stabiliseert het de spijsvertering door de maag te harmoniseren etc.

Chinese Kruidenformules samenstellen is maatwerk

Kruidenformules samenstellen is maatwerk. Ieder persoon met soortgelijke klachten heeft toch een andere, eigen, opbouw naar die klachten toe. Dat wordt in een uitgebreid consult herleidt.

Wij stellen de formules samen en bestellen deze voor jou. Het bedrijf waar de kruiden vandaan komen stuurt de kruiden met de rekening aan jou. Wij vragen je die over te maken. Het is wel zo dat Chinese kruidenformules niet goedkoop zijn. Gemiddeld ligt het rond de € 55 a € 60 per 100gr. zakje en daar doe je ongeveer 10 dagen mee. Na deze 10 dagen is meestal een herhalingsconsult nodig om te kijken of de samenstelling veranderd dient te worden of dat dezelfde formule nog nodig is.

Chinese kruiden worden in zakjes als poeder aangeleverd. Door in een glas heet, gekookt water erop te gieten maak je er een “soepje” van en drink je het zo warm mogelijk op. Bij de kruiden wordt door het bedrijf een handleiding geleverd zodat je weet hoe, wanneer en hoe vaak je deze kan innemen.

Neem contact op

Wil je weten of Chinese kruiden jouw klacht kan harmoniseren? Neem contact op met Nancy Wong.


Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking

06 4077 7789

Het is belangrijk de definitie en werking van acupunctuur en acupunctuurpunten helder te hebben. Acupunctuur komt uit de Latijnse taal, acus punctura, punt prikken. Latijns is de gemeenschappelijke taal in de reguliere geneeskunde zodat wereldwijd elke medicus weet waar ze het over hebben, wel zo gemakkelijk.

Wat is de werking van acupunctuur?

Acupunctuur maakt gebruik van een uitermate ingenieus systeem van fascia, peesstructuur-banen in het lichaam die precies de energiekanalen vertegenwoordigen die de “oude” Chinezen in hun boeken hadden beschreven. Modern wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze fascia elektromagnetische conductiviteit hebben waardoor de bio-elektromagnetische stroom (energie met intelligente informatie) zijn weg naar de hersenen vind. Die sturen op hun beurt biochemische stofjes / boodschappers / hormonen uit die aan de slag gaan met het probleem gebied. Wil je hier meer gedetailleerd informatie over lezen, dan verwijzen wij je graag naar het boek “The Spark In The Machine, auteur Daniel Keown”. Acupunctuur is efficiënt, veilig en kent geen bijwerkingen.

Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Door middel van combinaties van punten kunnen wij gericht op een verscheidenheid aan klachten werken. Het lichaam heeft tijd nodig om de nieuwe informatie, aangestuurd door de naalden, te verwerken zodanig dat je klachten kunnen verlichten. Doorgaans hebben wij een aantal kort op elkaar opvolgende sessies nodig om het gewenste effect te bereiken.

Staat jouw klacht of vraag er niet bij? Benader ons dan vrijblijvend via Whatsapp, mail of telefoon.