Wat is acupunctuur?

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking

06 4077 7789

Het is belangrijk de definitie en werking van acupunctuur en acupunctuurpunten helder te hebben. Acupunctuur komt uit de Latijnse taal, acus punctura, punt prikken. Latijns is de gemeenschappelijke taal in de reguliere geneeskunde zodat wereldwijd elke medicus weet waar ze het over hebben, wel zo gemakkelijk.

Wat is de werking van acupunctuur?

Acupunctuur maakt gebruik van een uitermate ingenieus systeem van fascia, peesstructuur-banen in het lichaam die precies de energiekanalen vertegenwoordigen die de “oude” Chinezen in hun boeken hadden beschreven. Modern wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze fascia elektromagnetische conductiviteit hebben waardoor de bio-elektromagnetische stroom (energie met intelligente informatie) zijn weg naar de hersenen vind. Die sturen op hun beurt biochemische stofjes / boodschappers / hormonen uit die aan de slag gaan met het probleem gebied. Wil je hier meer gedetailleerd informatie over lezen, dan verwijzen wij je graag naar het boek “The Spark In The Machine, auteur Daniel Keown”. Acupunctuur is efficiënt, veilig en kent geen bijwerkingen.

Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Door middel van combinaties van punten kunnen wij gericht op een verscheidenheid aan klachten werken. Het lichaam heeft tijd nodig om de nieuwe informatie, aangestuurd door de naalden, te verwerken zodanig dat je klachten kunnen verlichten. Doorgaans hebben wij een aantal kort op elkaar opvolgende sessies nodig om het gewenste effect te bereiken.

Staat jouw klacht of vraag er niet bij? Benader ons dan vrijblijvend via Whatsapp, mail of telefoon.