ZhengQiDao-ssp-safe-and-sound-protocol-aalsmeer

Wat is Safe and Sound Protocol (SSP)?

Bel voor een afspraak of gratis kennismaking

06 4077 7789

Een luistermethode die ontwikkeld is door Dr. Stephen Porges. Hij heeft vanuit zijn model, de Polyvagal Theory, kunnen constateren dat wij drie niveaus ervaren waarbinnen wij met stress omgaan. 1) De “ventral vagus state” – de florerende, creatieve, krachtige, zelf controle fase; 2) de “sympathetic state” – je mogelijkheid te mobiliseren door of vechten of vluchten; 3) de “dorsal state” – de fase waarin je lichaam uitschakelt zoals depressie, bevriezen, staat van onvermogen om te handelen.

Deze drie niveaus worden gereguleerd door het autonoom zenuwstelsel (AZS) met als belangrijke tak de nervus vagus en in het bijzonder de parasympaticus. Als wij ons veilig voelen dan kunnen wij rusten en eten verteren, creatief zijn, spelen, plezier maken, plannen bedenken en organiseren en een goede nachtrust genieten.

Als wij ons onveilig voelen treedt of het defensieve mechanisme in werking of het bevries mechanisme. Wij blokkeren en kunnen slecht functioneren, zowel in ons werk, onze relaties maar ook onze gezondheid, we eten minder goed, we kunnen niet tot rust komen en kunnen overal beren op de weg zien. Bovendien doet ons afweersysteem het dan slechter en worden we vaker ziek.

Veelal zijn wij ons niet goed bewust in welke fase wij verkeren en kunnen dan “vast” raken in de defensieve of bevries fase.

Het Safe and Sound Protocol is een luisterprogramma waarbij gebruik wordt gemaakt van de techniek van bepaalde gefilterde frequencies. Door middel van het beluisteren van specifiek gefilterde muziek wordt het AZS opnieuw in balans gebracht, ge-retuned. Daarmee kun je een aantal gedragingen veranderen, je kunt een gezonde en goede balans verkrijgen op fysieke en mentale processen in het lichaam en je krijgt een goede gewaarwording van veilig voelen. Daardoor kun je beter van het leven genieten en het leven gaan leiden die jij voor ogen hebt.

Het doorlopen van het Safe and Sound Protocol is een avontuur en een gelegenheid kennis te maken en te leren communiceren met je stress reguleringssysteem.

Het is een investering in je algehele gezondheid. De kosten van een SSP zijn gebaseerd op het onder begeleiding het luisterprogramma doorlopen. Daarmee kan ik je op een veilige en behapbare manier begeleiden je autonome ladder te ervaren en te bewandelen. Het is vooral een veilig protocol waar jij zelf de regie in houdt. Safe before Sound.

Vergoeding Safe and Sound Protocol (SSP)

De kosten van de SSP module worden (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Safe and Sound Protocol (SSP), Acupunctuur en PSYCH-K®

In de praktijk combineer ik SSP met acupunctuurbehandelingen en/of PSYCH-K® sessies die gericht zijn op het re-tunen van je AZS. Daarmee kan ik vanuit deze behandelmethoden je organen en saboterende emoties nog beter afstemmen voor een optimaler resultaat (in je lichaam is alles met elkaar verbonden – body-mind-spirit-environment). De kosten van de acupunctuurbehandelingen en de PSYCH-K® sessies staan los van de SSP kosten.

Neem contact op

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op.