Acupunctuur

Een Traditionele Chinese Geneeswijze therapievorm het meest bekend van de naalden die ingezet worden op verschillende punten.

Maar hoe kunnen zulke naaldjes nou werken? En, waarom worden deze op plekken gezet die niet op, bijvoorbeeld, de pijnlijke plek worden gezet? Daarvoor is het belangrijk eerst de definitie van een acupunctuurpunt helder te hebben. Acupunctuurnaalden zet in op aansturing van de hersenen en de klieren in de hersenen door middel van bio-elektromagnetische stroompjes (Qi 气, een vertaling is energie (met intelligente informatie)). Een acupunctuurpunt is een gebiedje wat informatie-doorsturing verzorgt. Soort knooppunten in een netwerk (zoals bijvoorbeeld een PC netwerk).

De foto hierboven laat een naaldsetting zien die gebruikt wordt bij lage rugklachten. Dat heeft te maken met de embryologische opbouw van de cellen in het lichaam. De pols representeert je bekken/rug scharnier, de vingergewrichtjes vanuit je hand de nek & schouders, je wijs- en ringvinger je armen, je duim en pink je benen en de middelvinger je nek en hoofd. Dit is één van de vele systemen waar een acupuncturist uit kan selecteren om je klacht te benaderen en te behandelen.

Acupunctuur zet in op instructie geven aan het lichaam om het zelfgenezingsproces in gang te zetten. Het maakt daarbij gebruik van een uitermate ingenieus systeem van fascia, peesstructuur-banen in het lichaam die precies de energiekanalen vertegenwoordigen die de “oude” Chinezen in hun boeken hadden beschreven. Modern wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze fascia elektromagnetische conductiviteit hebben waardoor de bio-elektromagnetische stroom (energie met intelligente informatie) zijn weg naar de hersenen vind. Die sturen op hun beurt biochemische stofjes / boodschappers / hormonen uit die aan de slag gaan met het probleem gebied. Wil je hier het fijne van weten dan verwijzen wij je naar het boek “The Spark In The Machine, auteur Daniel Keown”.

Met acupunctuur kun je een grote verscheidenheid aan klachten behandelen. Wil je weten of jouw klacht daar onder valt? Neem dan contact met ons op.

Ronald  mobiel/telegram 06 40777789 info@zhengqidao.nl

Nancy mobiel/telegram 06 27395945 info@zhengqidao.nl