qigong

De term Qigong neemt langzaam aan bekendheid toe en kent talloze variaties in vormen maar met hetzelfde doel; door middel van ademhaling, visualisatie, beweging en bewustzijnstraining de fysieke en mentale gezondheid bevorderen. Daarnaast is het mogelijk om ook spiritueel je kwaliteiten te ontwikkelen.

In grote lijnen zijn er drie soorten: harde Qigong, zachte Qigong en medische Qigong. In onze school beoefenen we de zachte Qigong. Dat doen we ook nog eens vanuit een specifieke lijn. Onze leermeester hierin is Kong Kaimin. Vanuit zijn zoektocht naar de beste Qigongvormen en zijn ervaringen hebben we de volgende Qigongvormen van hem geleerd die we kunnen aanbieden:

5 klanken Qigong, Meester Medicijn Boeddha Qigong, Gouden metaal Lichaam Qigong

Duizend ogen duizend armen Guanyin Qigong

Da Zhang Gong (Boeddhistische Qigong vorm)

De eerste 3 vormen zijn in basis voor respectievelijk het versterken van de orgaansystemen, het spier- pees- en botstelsel en het immuunsysteem en daarnaast, samen met de andere twee vormen, voor bepaalde spirituele ontwikkelingen.

Met deze vormen heeft u een set krachtige gereedschappen tot uw beschikking om zelf aan uw mentale en fysieke gezondheid te werken en zo uw kwaliteit in het leven te waarborgen en te vergroten.

Het beste ervaart u Qigong beoefenen zelf, onder begeleiding van een goed opgeleide docent en samen in een groep. Er zijn heel veel boeken over geschreven maar Qigong leren uit een boek is niet verstandig. Wat tijdens lessen naar voren gebracht wordt is niet in boekenkennis over te dragen. Wel is het zo dat een goed boek het inzicht kan helpen vergroten wat tijdens de training wordt ervaren en kan dan dienen als referentie.